Går det å få lån trots anmärkningar

En sak som många undrar över när det gäller privatlån är om det ändå finns en möjlighet att få ta ett lån trots att man har betalningsanmärkningar och har en skuldsaldo hos kronofogden. För att svara på detta måste vi först ta upp vad betalningsanmärkningar är.

Om du har lånat pengar som du ska betala tillbaka varje månad men inte gör detta i tid, havnar du i efterskott. Då tar den som du har lånat pengarna av kontakt och skickar en påminnelse på att du måste betala. Om det lån ändå inte betalas av som ni har bestämt så kan banken sen ta kontakt med kronofogden för att få hjälp att få in pengarna. Det finns också en hel del andra företag som jobbar med att driva in skulder som man kan ta hjälp av.

Om vi då ser det från bankens vinkel, så är det ju rätt så klart att en person med betalingsanmärkningar har det bra mycket svårare att få lån. Det blir ju en stor osäkerhet för banken att ta emot någon som har så svårt att betala av lån. När man sen pratar om et privatlån utan säkerhet är det nog så att de flesta bankerna ger avslag på en ansökan om lån från en person med anmärkningar. Det är ju egentligen inte så svårt att förstå att baken inte vill ge lån, men för en del personer som då får avslag kan det vara jätte jobbigt ekonomiskt. Eftersom man tappar möjligheten till att refinansiera om sina lån och får ordna upp i sin ekonomi, börja om från början så att säga.

Men det finns ändå ett litet hopp för alla med betalnings anmärkningar och andra som har svårt att få lån. Det är en grupp som oftast får kämpa för att övertyga banker, bland annat då alla som har någon form av betalningsanmärkningar men också studerande, nyinflyttade i Sverige, arbetslösa, egenföretagare m.m.

Men eftersom denna grupp är rätt så stor i dagens samhälle så har det också blivit marknad för detta. Det har kommit många små banker som ändå ger lån till denna grupp av människor. De är nödvändigt vis inte en fattig grupp, det är bara så att det inte finns säkerhet på papper. Det som då kan vara en markant skillnad på att ta lån hos dessa långivare än en “vanlig” bank, är att räntorna är högre hos dessa specialbanker. Det är på grund av att de tar en viss risk. Lycka till!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar